Gözde Beyaz Leke Belirtileri ve Tedavisi
27 Haziran 2024

Gözde Beyaz Leke Belirtileri ve Tedavisi

Gözde Beyaz Leke

Gözde beyaz leke oluşmasının birçok nedeni vardır ve bu lekelerin çeşitli türleri mevcuttur. Gözün altındaki ve üstündeki beyaz yağ bezeleri sıkılamazlar. Bu lekelerin oluşma sebebi genellikle yağ içerikli ürünlerin aşırı kullanılmasıdır. Bu yağ bezeleri toplu iğne ucu kadar küçük olabilir ancak rahatsız edici bir yapıya sahiptirler.

Beyaz Lekelerin Nedenleri

Bu beyaz lekelerin en temel nedeni yağdır. Yüzümüze uyguladığımız kremler, yüksek kolesterol, aşırı yağlı cilt ve aileden gelen kalıtsal faktörler bu lekelerin oluşmasına neden olur. Özellikle kolesterol yüksekliği, göz çevresinde küçük beyaz noktalar oluşmasına yol açar. Bu noktaların önlenmesi için aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı ve beslenmeye dikkat edilmelidir. Makyaj yaparken yağlı ürünlerden kaçınılmalı ve yüz bol su ile yıkanmalıdır. Yağlı kremlerden de uzak durulmalıdır. Bu beyaz lekelerden kurtulmak için bitkisel yağlar kullanılmamalıdır çünkü bu lekelerin nedeni yağlardır.

Tedavi Yöntemleri

Göz çevresindeki beyaz lekelerin tedavisi için iki yol vardır:

  • Doktora başvurmak: Bu noktada doktorun uzman olması önemlidir çünkü bu noktalara iğneyle müdahale edilmemesi gerekir. Aksi takdirde daha da yayılabilirler.
  • Elma sirkesi kullanmak: Kulak çöpü yardımı ile bu noktaların üzerine hafifçe baskı yapmadan birer gün aralıklarla uygulamak.

Keratit ve Gözde Beyaz Leke

Gözde oluşan bir diğer beyaz leke türü keratittir. Keratit, göz bebeğinin önünde yer alan korneada oluşan bir göz iltihabıdır. Korneada iltihap oluşmasının en yaygın nedeni hasarlardır. Bu durum her yaşta görülebilir.

Keratit Nedenleri

Keratit, kullanılan lenslerin kalitesiz olması, uçuk, göz yüzeyinde görülen hastalıklar, travma, soğuk algınlığı, kuru göz, gözyaşı kanal tıkanıklıkları, kötü hijyen, alerjik hastalıklar ve yetersiz beslenme gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Keratit belirtileri arasında göz çevresinde ağrılar, gözlerde kızarıklık, bulanık görme, sulanma, ışığa hassasiyet ve sürekli çapaklanma yer alır.

Keratit Tedavisi

Keratit tedavisinde mutlaka doktora başvurulmalıdır. Hastanın görme durumu değerlendirilir ve kornea yüzeyindeki hasarı gidermeye yönelik işlemler yapılır. Mantar kaynaklı keratit durumunda antifungal damlalar kullanılır. Eğer durum ciddi ise hastaneye yatış gerekebilir ve antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Tedavi edilmezse keratit görme kaybına yol açabilir ve gözde kalıcı beyaz lekeler bırakabilir.

Diabetes Mellitus ve Gözde Beyaz Leke

Gözde beyaz lekelerin bir diğer nedeni de diabetes mellitus hastalığıdır. Bu hastalık, vücudun şekeri depolama ve kullanma şeklini bozarak kan şekeri düzeyinin artmasına neden olur. Bunun sonucunda aşırı susama, sık idrara çıkma ve gözde beyaz lekeler gibi belirtiler ortaya çıkar. Bu lekelerin sebebi, retinanın kan damarlarındaki değişimler ve hasarlardır. Bu hastalığın tedavisi için mutlaka doktora başvurulmalıdır. Diyabetli kişiler bu duruma özellikle dikkat etmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Göğüste Leke Neden Olur?

Göğüste Leke Neden Olur?

Kemikte Leke Belirtileri ve Tedavisi

Kemikte Leke Belirtileri ve Tedavisi

Tırnakta Beyaz Leke Belirtileri ve Tedavisi

Tırnakta Beyaz Leke Belirtileri ve Tedavisi

Gözde Sarı Leke Belirtileri ve Tedavisi

Gözde Sarı Leke Belirtileri ve Tedavisi

Leke Sabunu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Leke Sabunu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Akciğerde Leke Belirtileri ve Tedavisi

Akciğerde Leke Belirtileri ve Tedavisi