Siyah Leke Belirtileri ve Tedavisi
22 Haziran 2024

Siyah Leke Belirtileri ve Tedavisi

Siyah Leke

Siyah lekeler, özellikle burun üzerinde ve yüzün yağlı bölgelerinde oluşur. Bu lekeler çoğaldıkça daha görünür hale gelir ve bu görüntü rahatsız edici olabilir. Bu nedenle, kişiler çeşitli maskelerle bu durumu düzeltmeye çalışır. Siyah lekeler aniden oluşmadığı gibi aniden de kaybolmazlar. Bu nedenle, sabırlı olmak ve siyah leke oluşumunu engellemek amacıyla cildimizi temiz tutmak gerekmektedir. Yüzde ve burunda oluşan siyah lekelerin temel nedeni, cilt bakımı ve cilt temizliğinin ihmal edilmesidir.

Çeşitli cilt temizleme tonikleri, eczanelerde bulunabilir ve düzenli olarak kullanıldıklarında siyah leke oluşumunu durdurabilir ve mevcut siyah lekeleri azaltabilir. Eğer cildiniz yağlıysa, siyah leke oluşumuna daha fazla dikkat etmek gereklidir. Yağlı ciltlerde, gözeneklerin tıkanması sonucunda siyah lekelerin oluştuğu bölgelerde biriken yağlar zamanla kurur ve siyah lekelerin çoğalmasına sebep olur. Siyah lekeleri elinizle sıkıp çıkarmaya çalışmamalısınız, bu durum gözeneklerde bulunan hücrelerin zarar görmesine ve iz bırakmasına neden olabilir.

Yüzde oluşan çukurlu siyah lekelerin çoğu, sivilce ve siyah lekelerin sıkılmasından kaynaklanır. Bu durumun yerine, cilde hafif sıcak suyla nemlilik oluşturmak ve daha sonra siyah lekeler için üretilmiş olan burun bantlarıyla bu lekeleri temizlemek daha doğru olur. Siyah lekeleri tek seferde geçirmek mümkün değildir; düzenli ve sürekli bir uygulama ile siyah lekelerin temizlenmesi sağlanabilir. Siyah leke temizleme konusunda en önemli uygulamalardan biri buhar banyosudur. Bir tencerenin içerisine bir miktar su ilave ederek ısıtalım ve yüzünüzü çıkan su buharına tutalım. Buhar cildinize değdikçe cildiniz yumuşayacak ve gözeneklerin esnek olmasını sağlayacaktır. Böylece ciltte biriken yağ ve toksinler çok daha hızlı bir şekilde dışarı atılacaktır.

Siyah Leke Oluşumu

Unutmamak gerekir ki siyah lekeler müdahale edilmedikleri zaman sivilceye dönüşürler ve dolayısıyla daha fazla soruna sebep olurlar. Bu nedenle gerekli olan önlemleri alarak siyah lekeleri daha oluşmadan engellemeliyiz ya da bir an önce onları deriye zarar vermeden ortadan kaldırmalıyız. Siyah lekeler, vücuttaki yağın deri altında kuruyarak ve deri gözeneklerinden dışarı çıkmasıyla belirir. Bu yağlar gözeneklerden çıkarak havayla temas ettiğinde zaman içerisinde siyahlaşmaya başlar. Cildinizde siyah leke oluşmaması için yapılması gereken en önemli tedavi, cildinizi her gün uygun olan yöntemlerle ve doğru ürünlerle temizlemektir. Her gün sabah ve akşam olmak üzere cilt tipinize uygun bir temizleyici yardımıyla cildinizi temizlemek ve cilt tipinize uygun nemlendiricilerle nemlendirmek siyah leke oluşumlarını yok edecektir. Düzenli olarak yapılan cilt temizleme uygulamalarından sonra istenildiği zaman peeling ve buhar banyosu da yapılarak siyah leke oluşumu minimal seviyeye indirilebilir.

Siyah Leke İçin Cilt Maskeleri

  • Siyah Leke İçin Yulaf Unu Maskesi: Bir yemek kaşığı kadar yulaf ununun içerisine yaklaşık olarak yarım fincan kadar su ilave ederek pişirelim. Hazırlanan un kıvam aldıktan sonra soğumasını bekleyerek siyah lekelerin olduğu bölgeye uygulayalım ve kurumasını bekleyelim. Uygulanan maske kuruduktan sonra yüzümüzü güzelce yıkayalım. Bu sayede siyah leke oluşumları giderilecektir.
  • Siyah Leke İçin Bal Maskesi: Bal, cilt besleyici ve nemlendirici özelliği olduğundan dolayı ciltteki siyah lekeler için kullanılır. Bir yemek kaşığı balı yüzünüze sürün ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Yüze uygulanan bal kuruduktan sonra yüzünüzü kâğıt havlu yardımıyla ıslatarak silin. Bu sayede bal uygulaması siyah lekeleri giderecektir. Bu uygulamaların yanı sıra limon ve yoğurt karışımı da siyah leke giderilmesinde kullanılan cilt maskesidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hamilelik Lekeleri Nasıl Gecer?

Hamilelik Lekeleri Nasıl Gecer?

Güncel

Dişte Beyaz Leke Belirtileri ve Tedavisi

Dişte Beyaz Leke Belirtileri ve Tedavisi